Google Scholar

Over Google Scholar

Wat is Google Scholar?
Google Scholar biedt een eenvoudige manier om te zoeken op wetenschappelijke literatuur. U kunt zoeken in de meest uiteenlopende disciplines en bronnen vanuit één zoekvak: artikelen, proefschriften, boeken, samenvattingen en artikelen van academische uitgeverijen, professionele organisaties, voorpublicaties, universiteiten en andere wetenschappelijke organisaties. Met Google Scholar kunt u wereldwijd de meest relevante wetenschappelijke onderzoeksrapporten zoeken.

Functies van Google Scholar

  • U kunt zoeken in diverse bronnen vanuit één zoekvak
  • U vindt artikelen, samenvattingen en citaten
  • U stelt vast waar het complete artikel zich bevindt via uw bibliotheek of het web
  • U leert meer over de belangrijkste artikelen in elk gewenst onderzoeksveld

Hoe worden artikelen gerangschikt?
Bij Google Scholar worden uw zoekresultaten op relevantie gerangschikt. Net als bij de zoekmachine van Google worden de nuttigste verwijzingen boven aan de pagina weergegeven. Met de rankingtechnologie van Google wordt de volledige tekst van elk artikel doorzocht en wordt rekening gehouden met de auteur, de publicatie waarin het artikel staat en hoe vaak het artikel is geciteerd in wetenschappelijke literatuur.

Een opmerking van het Google Scholar-team
Laat ons weten als u suggesties, vragen of opmerkingen hebt over Google Scholar. We zijn dank verschuldigd aan alle wetenschappers die het mede mogelijk hebben gemaakt om Google te realiseren en we hopen dat Google Scholar erg nuttig zal zijn voor deze community. Wij zijn van mening dat iedereen de kans moet krijgen om gebruik te maken van de ervaring en wijsheid van anderen.

Uitgevers: maak uw publicaties beschikbaar in Google Scholar

 

Bibliothecarissen - help mensen om boeken in uw bibliotheek te ontdekken

Met Google Scholar kunt u de wereldwijde zichtbaarheid van uw inhoud verbeteren. We werken samen met wetenschappelijke uitgevers om werken te indexeren uit alle onderzoeksdisciplines en deze geschikt te maken voor zoekopdrachten met Google Scholar. Meer informatie over ons beleid en voor technische informatie voor wetenschappelijke uitgeverijen en organisaties.

  

Google Scholar kan bezoekers helpen de bronnen in de bibliotheek ten volle te benutten. We bieden een oplossing waarmee bezoekers van de bibliotheek wetenschappelijke literatuur kunnen vinden in uw elektronische en gedrukte bronnen. Meer informatie over hoe uw bibliotheek kan deelnemen.